Far min

 

Far min ble 98 år. De siste 4-5 årene har jeg fotografert ham hver gang jeg har vært hjemme.

Det hele begynte ganske enkelt med at jeg stilte meg spørsmålet: Har jeg et godt bilde av far min – et virkelig godt bilde? Stor var overraskelse da jeg måtte konkludere med at det hadde jeg ikke. Så da startet det hele.

Far min deltok i kampene i Norge i april 1940. For to år siden fant vi fram noen gjenstander han hadde liggende på loftet fra den tiden – en uniformsjakke, grenseboerbevis, armbind, kokekar, sovepose, ryggsekk – og ikke minst noen små 7-sanser med dagboknotater… Disse unike gjenstandene har jeg avbildet – med riksvåpen og IR11-merke.

Far min har vært møbeldesigner og møbelsnekker hele sitt liv. Som pensjonist holdt han fremdeles på og pusser opp gamle møbler. Verkstedet var hans fristed.

Til alle som fotograferer vil jeg gi følgende råd: Bruk tid og ta bilder av dine foreldre. Du vet ikke hvor lenge du har dem…

SISTE: 

I november 2015 døde far – 98 år gammel. Han fikk bo hjemme til det siste.  Jeg tok bilder hele veien – også fra de siste timene i sykesengen, og det tomme huset etterpå…

Disse bildene må ligge å modne litt først – før jeg legger noen av dem ut her.

Det er ganske sterkt å ha et slikt dokument nå.

Prev Cuba
Next Fjellgarden

One Comment

Leave a comment